Danslessen: HipHop

Lessen HipHop worden gegeven vanaf het 1e leerjaar tem volwassenen.
Lessen HipHop Lyrical worden gegeven vanaf het 1e middelbaar tem volwassenen.

HipHop is een moderne dansvorm die al enkele jaren “in” is. Het is een stijl die ontstond als straatdans en zich ontwikkelde tot een technische dansvorm .
Tijdens de lessen wordt, na een stevige opwarming, een choreografie aangeleerd. Vertrekkende vanuit grote, eenvoudige bewegingen werken we naar het combineren van zowel voet- als armbewegingen, niet synchroon, maar dikwijls asymmetrisch. Het is een complexe manier van bewegen op muziek, coördinatie is heel belangrijk. Het ritmegevoel trainen we door op zowel regelmatige als onregelmatige beats te dansen. Dit wordt geoefend tot de dansers het ritme onder de knie hebben en ze de choreografie met een flow dansen.

HipHop – Lyrical maakt gebruik van Ballet-, Jazz-, Modern- en Tap technieken. Strakke danspassen worden gecombineerd met een lekkere flow. De dansstijl is vaak te zien in videoclips (Justin Timberlake, Usher en Chris Brown). Op Lyrics- en soft Hip Hop beats leer je een verhaal te ‘dansen’. Hierbij word de Hip Hop op een nog expressievere en gevoeligere manier gebracht. En dit maakt het nou net zo leuk, uitdagend en vernieuwend. In de lessen zijn precisie, energie en muzikaliteit de kernwoorden.

Onze danslessen

Volgens leeftijdsgroep:

Volgens soort dans: