Het team van Dansschool Locomotion

Docenten-Locomotion-Dansschool

docenten2

Emelie Gobel

Artistieke leiding  dansschool  Locomotion Hoofdchoreograaf Emelie startte haar

Choreografe groepen clipdance 1,2,3,4 en 5 + freestyle 1,2 + divaaz 1 en2

Dansopleiding op 6 jarige leeftijd. Ze volgde klassiek, jazz, hiphop, funk, streetdance en tapdance bij dansvereniging Dansateljee.

In het 3e middelbaar begon Emelie aan een opleiding theater en dans in Brussel.  Als aanvulling op deze opleiding sloot Emelie zich ook aan bij dansgezelschap Incar waar ze moderne dans volgde.

Tijdens haar hogere studies spitste ze zich toe op het geven van toneellessen en het regisseren van jeugdtheater. Ze was ze hoofdregisseur van meerdere grote producties voor toneelvereniging ‘Vrede’ te Lebbeke en voor de Rederijkerskamer ‘De Rosiers’ te Dendermonde.  De passie voor dans bleef echter steeds aanwezig en in 2008 volgde Emelie daarom een opleiding tot professioneel dansdocente bij opleidingscentrum ‘Danskant’.  Gesterkt door diverse opleidingen startte ze in 2008 haar eigen dansschool. In 2014 schoolde ze zich verder bij tot ‘all around dance docent’ in de prestigieuze opleiding van AALO te Breda.

Bij dansschool Locomotion geeft Emelie les aan dansers vanaf 6 jaar tot en met volwassenen. Met haar dansschool bracht ze reeds 8 grote producties op de planken. Daarnaast organiseert Emelie ook jaarlijks zomerkampen,  een bootcamp-stage tijdens de paasvakantie en een familiedag voor de dansschool eind februari. Haar bedoeling met deze 5-daagse stage is de dansers kennis te laten maken met een grote diversiteit aan dansstijlen zoals modern, jazz, hiphop, clipdance, flamenco, tapdans, …

Met dansschool Locomotion wil Emelie een toegankelijke, open dansschool zijn voor alle jongeren en volwassenen die graag op een leuke en ontspannen manier genieten van dans en beweging.

Emelie Gobel

Yana Barrez

Choreografe hiphop 3, 4 en 6 + modern jazz 3, 4 en 5

Yana volgt danslessen vanaf haar 5 jaar. Op zoek naar een leuke hobby begon schreef haar moeder haar in voor lessen kleuterdans bij dansvereniging ‘Lucria’ te Erembodegem. Al snel ontdekte Yana dat ze een passie had voor dans. Tijdens haar lagere school ging ze naar dansschool ‘kids en co’ te Denderhoutem en volgde ze clipdance. Al snel werd ze opgenomen in het demo team. Tijdens haar humaniora startte ze bij de befaamde ‘danscompagnie Francine De Veylder’. Eerst bij de junior danscompagnie en na enkele jaren promoveerde ze naar de volwassenen.  In deze compagnie verdiepte ze zich in hedendaagse en moderne dans. Binnen de compagnie kreeg ze ook haar eerste kansen als docente. Duizendpoot Yana volgende terzelfdertijd ook een jaar jazz bij Michel Froget in ‘De Move’ te Aalst en danste mee met hiphop crew ‘Sakwi’ waarmee ze succesvol deelnam aan diverse hiphop wedstrijden. Veerder volgt Yana regelmatig bijkomende opleidingen en workshops rond dans. Zo volgende ze tijdens het afgelopen dansjaar cursus Urban Dance onder leiding van Chris Martin te Oostende en volgde ze een bijkomende opleiding moderne dans onder leiding van Kyllian Campell. Sinds 2 jaar is Yana vast lid van ons team en geeft ze lessen hiphop aan de dansers van het middelbaar. Dit jaar zal ze ook de lessen Modern Jazz verzorgen.

Yana Barrez

Sophie Verbeke

Choreografe groepen kleuterdans 1, 2

Sophie en kleuters, dat is een combinatie die werkt! Reeds 6 jaar geeft Sophie dansles aan de kleuters van Locomotion. Sophie werkt als kleuterjuf in school de Duizendpoot te Berlare. Ze weet als geen ander dat sport en spel op deze leeftijd dicht bij elkaar liggen. Sophie hecht er veel belang aan dat de kinderen zich goed voelen tijdens de lessen en plezier beleven aan het dansen. Het geleidelijk aanbrengen van basisbegrippen als voor-achter, links-rechts en ruimtelijke oriëntatie  staan centraal in haar danslessen. Het belangrijkste voor juf Sophie is echter dat de kinderen plezier beleven aan iedere les.

Sophie Verbeke

Shana Abbeel

Choreografe modern jazz 1,2 + clipdance 1,2

Al van kinds af aan is Shana een echte danseres. Muziek horen was voor haar voldoende om spontaan te beginnen dansen. Op 12-jarige leeftijd startte ze haar dansopleiding bij dansvereniging ‘Move’ te Aalst. Ze volgde lessen New Style onder leiding van de bekende choreograaf Michel Froget. Al snel had Shana de smaak helemaal te pakken en volgde nog tal van andere lessen zoals control dance, ballet, funky jazz, clipdance, ragga, lyrical dance en girly. Verder danste Shana reeds mee met de show  25 jaar VTM, Expo Brussel, openingsshow Special Olympic  alsook in  4 grote schoolmusicals. Via deze musicals kreeg Shana de kans om aan de slag te gaan als choreografe. Ze hielp mee als choreografe aan 2 grote producties. Sinds dan geeft Shana regelmatig danslessen en workshops voor dansscholen, sportdagen en dansstages. Sinds 2 jaar is Shana vaste docente geworden bij onze dansschool.

Shana Abbeel

Julie Van Driessche

Choreografe kleuterdans 1, 2 + clipdance 1

Julie is sinds vorig jaar ons team van docenten komen versterken. Als afgestudeerde kleuterjuf weet Julie als geen ander hoe om te gaan met kleuters. Ze probeert de kleuters op een speelse en vlotte manier te laten bewegen en plezier te laten beleven. Door haar ervaring tijdens vakantiejobs in de kinderopvang en haar actieve rol in de Chiro kan ze goed met groepen werken en zorgt ze ervoor dat iedereen zich goed voelt en graag naar de danslessen komt. Zelf heeft Julie een basis van klassiek ballet en heeft haar dans skills verder ontwikkelt door deel te nemen aan groepsactiviteiten met de andere dansdocenten van Locomotion.

Julie Van Driessche

Rhune Van Cauwenberghe

Rhune begon op 6-jarige leeftijd te dansen. Ze begon met de stijl streetdance/hiphop. Hoe hipper en moeilijker de dans hoe liever. Ze danst ondertussen al 12 jaar bij de united dancers waar ze twee keer de hoofdrol speelde tijdens de showcases. En waar ze nu 2 jaar deel uitmaakt van hun wedstrijdteam. Waarmee ze geselecteerd zijn voor het WK hiphop deze zomer in Glasgow.Haar liefde voor dansen werd nog groter toen ze Op 10-jarige leeftijd bij locomotion kwam dansen. De dansschool bestond nog maar een jaartje en ze had het er meteen naar haar zin. Naarmate er meer stijlen bij kwamen werd ze leergieriger en wou ze nog meer dansen. Haar streetdance en hiphopervaringen gingen door maar ook modern werd aan haar stijlen toegevoegd. Ook volgt ze soms eens een workshop of een Danskamp om nieuwe stijlen te leren kennen en om ze te verbeteren.

Sinds vorig jaar mocht ze soms eens de lesjes vervangen bij Locomotion en ging ze mee op stage in de paasvakantie. Wat haar heel goed beviel!
Dit jaar is Rhune klaar om niet alleen als danseres in onze dansschool te dansen maar om zich ook te ontplooien tot dansdocent in de stijl hip hop

Rhune Van Cauwenberghe

Aisha De Kestelier

Aisha danst reeds vanaf haar 4 jaar en doet dit tot op de dag van vandaag nog steeds met hetzelfde enthousiasme.
Al heel haar leven heeft ze een enorme passie voor dansen.
Aisha haar diversiteit is enorm. Ze volgde lessen ballet en jazz aan de academie te Berlare. Om deze technieken te verfijnen werkte ze haar opleiding klassieke dans af aan de Koninklijke balletschool te Antwerpen.
Haar technische achtergrond zorgt ervoor dat ze zich makkelijk kan manoeuvreren in andere dansstijlen.
Na het verkennen van de dansmarkt heeft hip hop haar hart gestolen.
Aisha leeft zich vol uit in deze stijlen volgt overal waar ze kan lessen.
Dit jaar start deze veelbelovende Locomotion danseres haar eerste jaar als docente in de stijl hip hop.

aisha de kestelier

Michael Nelis

Choreograaf Hip hop 1, 5 + Hip Hop 3, 4 Lyrical

Niet beseffende wat dans precies inhield, choreografeerde hij al op 12-jarige leeftijd een volledige dans in elkaar voor het schoolfeest. Het is pas vier jaar later dat Michaël start met lessen te volgen. Eerst volgde hij danslessen in de Dam in Lokeren en vervolgens bij de United Dancers te Zele. Na 4 jaar besloot hij om andere oorden op te zoeken en danst nu bij de ‘Move’ te Aalst. Hij krijgt hij les van de bekende choreograaf Yannick D’Haese, gekend van So You Think You Can Dance. Michaël heeft de dansmicrobe nu helemaal te pakken en volgt dansstages in binnen- en buitenland onder leiding van bekende choreografen. Hij verdiept zich in diverse stijlen zoals popping, locking, house, ragga, hiphop fast en hiphop lyrical. Het is vanuit die ervaring dat Michaël sinds vorig dansjaar lesgeeft bij dansschool Locomotion. Dit alles vertrekkende vanuit een combinatie van stijlen gefundeerd in hiphop lyrical.

 

Michael Nelis

Liebert Jans

Algemene Coördinatie.

  • algemene coördinatie van de dansschool
  • coördinatie tussen de lesgevers
  • algemene organisatie van de verschillende randactiviteiten
  • aanspreekpunt voor de jongeren zelf
  • aanspreekpunt voor de jeugd-lesgevers
  • aanspreekpunt voor de ouders van onze dansers

Liebert Jans